BALKAN SE PROMIJENIO

Zaev o Cetinju: Brine me svaka retrogradna situacija u regionu

Svi smo na dobrom putu, bukvalno sve zemlje i zato imamo dužnost i da se odnosimo evropski, a to je data ruka, prijateljstvo, dijalog, diplomatija i razgovori, kaže Zaev

Zaev: Dati šansu diplomatiji. Agencije

Ad. A. / CDM

7.9.2021

Pravo na protest je dozvoljeno, ali nasilje više ne oslikava Balkan, izjavio je premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev povodom događaja u Crnoj Gori, piše CDM.

On je dodao da ga, kao i sve građane Sjeverne Makedonije, brine “svaka retrogradna situacija koja se dešava u regionu” i da takvu situaciju “zaista treba da je osudimo zbog toga što nije dobra”, prenijela je MIA.

-Balkan zaista nije više tempirana bomba ili bure baruta, Balkan se promijenio. Balkan ima mnoge evropske vrijednosti - istakao je Zaev.

On je ocijenio da će se vjerovatno taj put usavršiti i da će Zapadni Balkan imati kompletne evropske vrijednosti.

-Svi smo na dobrom putu, bukvalno sve zemlje i zato imamo dužnost i da se odnosimo evropski, a to je data ruka, prijateljstvo, dijalog, diplomatija, razgovori i vjerujem da će se smiriti situacija i stanje u Crnoj Gori zato što moramo da mislimo naprijed i da garantujemo budućnost svih naroda na Zapadnom Balkanu - nagalasio je Zaev.

U duhu, kako se kaže, današnje politike, dijaloga i diplomatije, treba da se sjedne i da se razgovara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.