NASTAVLJENO PREPUCAVANJE

Vulin odgovorio Grlić Radmanu: "Srpski svet" nije poziv na sukobe

To je odgovor nad šutnjom o zločinima u Oluji, kaže Vulin

Vulin: Odgovorio šefu hrvatske diplomatije. Agencije

Ad. A. / B92

7.9.2021

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je na izjavu hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana, piše B92.

Naime, Grlić Radman je prokomentarisao izjavu Vulina u vezi sa "srpskim svetom" i kazao da su "takve osvajačke politike poražene".

-Politika po kojoj se Srbi koji žive van Srbije ostavljaju da se sami bore za opstanak i politika koja se u ime Srba izvinjava za tuđe zločine jeste poražena i to na izborima u Srbiji. Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina vjerska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cijevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da šuti pred nasiljem i poniženjem - poručio je Vulin.

On je pojasnio da „srpski svet“ nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima.

-To je odgovor nad šutnjom o zločinima u Oluji, nad podsmijevanjem poklanim podrinjskim Srbima. "Srpski svet" nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da 'Velika Albanija' ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod prijetnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni - dodao je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.