TENZIJE U REGIONU

MUP Srbije najavio krivičnu prijavu protiv Dragice Sekulić

Uvjereni smo da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primjenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja

Dragica Sekulić, poslanica DPS-a. AntenaM

AntenaM

8.9.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, reagujući na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, istaklo da srpska policija postupa isključivo po zakonu i da je poslanica DPS-a Dragica Sekulić zadržana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

- Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima - navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Dodaju da je činjenica da je Dragica Sekulić na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije zadržana od strane pripadnika Granične policije zbog posjedovanja tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i da će protiv nje biti podnijeta krivična prijava zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

- Uvjereni smo da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primjenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja. Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome - poručili su iz MUP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.