PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Nisam upravljao procesima u Crnoj Gori, niti pričao s Krivokapićem i Abazovićem

Bio sam zainteresovan za ono što se dešava u Kabulu i Kandaharu, kako da ne budem zainteresovan za ono što se dešava u neposrednom okruženju Srbije, kazao je Vučić

Aleksandar Vučić: Sve je to izmišljeno. Agencije

E. T. / Vijesti.me

8.9.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije upravljao bilo kakvim procesima u Crnoj Gori i da nije razgovarao sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem niti sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, i da je to sve izmišljeno, pišu Vijesti.me.


Krenuli su napadi iz Hrvatske

- Poslije događaja u Crnoj Gori, a podsjetit ću vas da iako sam dobio pozivnicu, nisam otišao ni na jedno ni na drugo mjesto (ni u Podgoricu ni na Cetinje), u svojoj čestitki mitropolitu istakao sam neophodnost popravljanja odnosa Srbije i Crne Gore, i čini se da sam u tom pismu govorio jezikom odgovornog predsjednika, koji se na taj način odnosi prema susjednoj zemlji, poštujući njenu samostalnost, rekao je Vučić govoreći o situaciji u Crnoj Gori povodom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju - rekao je Vučić.

Poslije ustoličenja, naveo je Vučić, krenuli su napadi iz Hrvatske i "patološka kampanja koja se vodi i u hrvatskim medijima".

- Da sam ustoličenje organizovao, naredio ko će da upravlja helikopterima, kakvo će oružje da se nosi, koga sam pozivao u 1, 2, 3 sata noću, kako sam mijenjao mišljenje pripadnicima Vlade Crne Gore… Želim da ih obavijestim da nisam razgovarao sa gospodinom Krivokapićem ni sa gospodinom Abazovićem, sve su to izmislili - kazao je Vučić.

Kaže da je pročitao kod pojedinih stranih predstavnika da ga optužuju da preko SPC želi pravi Veliku Srbiju ili o partnerstvu sa (Milom) Đukanovićem.


Nisam upravljao bilo kakvim procesima

- Moje pitanje za Violu fon Kramon je – kažite mi kada sam imao sa Milom Đukanovićem partnerstvo u bilo čemu. Molim odgovor na to pitanje - rekao je predsjednik Srbije.

Nisam upravljao bilo kakvim procesima, osim što sam naravno bio zainteresovan, kaže Vučić.

- Bio sam zainteresovan za ono što se dešava u Kabulu i Kandaharu, kako da ne budem zainteresovan za ono što se dešava u neposrednom okruženju Srbije, što može da ima itekako značajne bezbjedonosne implikacije i na Srbiju - upitao je Aleksandar Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.