POTPREDSJEDNIK VLADE

Dritan Abazović: Ako se smijeni ministar Sekulović oborit ću Vladu Crne Gore

Mi smo iz situacije na Cetinju, vrlo kriznoj, izašli po mom sudu sa fenomenalnim rezultatom Uprave policiije, kaže Abazović

Dritan Abazović: Različita mišljenja. Screenshot

E. T. / CDM

9.9.2021

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je večeras u emisiji "Načisto" crnogorske TV Vijesti da ne razumije zašto se dogodila nova kriza vlasti i poručio da ukoliko se smijeni ministar unutrašnjih poslova, on će oboriti Vladu premijera Zdravka Krivokapića. On je poručio da neće dozvoliti da se policijom Crne Gore upravlja iz Srbije.

Abazović je kazao da se sad u Crnoj Gori dešava isto što se dešavalo i kad je na vlasti bio DPS – “crkva, srpski svet, crnogorski svet…”

On je rekao da nije došao na vlast da bih Crnu Goru slao u podjele, već da da doprinos da se građani pomire.

- Rekao sam više puta i premijeru i kolegama u Vladi Crne Gore i ponavljam da ako se pređe crvena linija, a posljednjim događajima, mislim da su oni to liniju nagazili. Još jedan korak unaprijed i nije nemoguće da nećemo imati novog ministra unutrašnjih poslova, ali nije ista tako mogućnost da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestat ću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno. Policijom se neće upravljati iz Beograda i to se neće desiti preko mojih leđa - jasno je poručio Abazović.

On kaže da ne razumije zašto se otvorila nova kriza vlasti i to vjerovatno nije pitanje za mene.

- Mi smo iz situacije na Cetinju, vrlo kriznoj, izašli po mom sudu sa fenomenalnim rezultatom Uprave policiije, menadžementa… Bez ljudskih žrtava, teških povreda, uz brojne probleme koji prate taj događaj - naveo je on.

Prema njegovim rječima tačno je da smo imali različita mišljenja, ali da idemo u sječu glava i rušenje sektora bezbjednosti koji je jedini po mom sudu dao rezultate u prethodnih godinu dana, po meni je iznenađujuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.