IMALA SAMO 20 GODINA

Ovo je kćerka koja je sa mamom poginula u Tetovu: Pamtit će se njen herojski čin

Pošto su tijela potpuno izgorjela, primijetili smo po kosi i ogrlici da se radi o mladoj djevojci i njenoj majci

Djevojka nastradala u stravičnom požaru. Facebook

A. Č.

10.9.2021

Stravičan požar u montažnoj Covid bolnici u Tetovu odnio je preksinoć čak 14 života, a među žrtvama su bile majka i kćerka čija su ugljenisana tijela jedno do drugog pronašli članovi EBR-a koji su učestvovali u gašenju požara.

- Razbili su prozore, iščupali mreže da bi pobjegli. Kada je moja sestra ušla u očevu sobu šest ili sedam pacijenata uspjelo je da izađe, njih dvoje su ostali unutra - kaže žena iz Tetova koja je za "Telmu" ispričala o košmaru koji su u srijedu uvečer preživjeli njena sestra i otac koji su bili na vještačkoj ventilaciji u privremenoj Covid bolnici koja je potpuno izgorjela.

Ona je rekla da je njena sestra pokušala probuditi ostala dva pacijenta iz očeve sobe, ali oni nažalost nisu davali znake života.

- Kad sam otišla tamo, vidjela sam spaljene ljude, leševe, mnogo povrijeđenih, bilo je strašno. Također sam čula da su nastradale majka i kćerka koje su zajedno izgorjele jer kćerka nije htjela da ostavi majku - ispričala je ona.

Tijela majke i kćerke pronašao je jedan član EBR.

- Kćerku i majku smo pronašli spaljene u krevetu jednu do druge. Pošto su tijela potpuno izgorjela, primijetili smo po kosi i ogrlici da se radi o mladoj djevojci. Kada smo uzimali tijela, pazio sam da ne izgubim ogrlicu, kako bi je porodica zapamtila - rekao je član EBR-a.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nastradale djevojke. Herojski čin lijepe djevojke, koja je imala samo 20 godina kada je zajedno sa majkom nastradala, pohvalili su svi na društvenim mrežama. Mnogi od njih bijesni su što se jedan mladi život na ovaj način završio i traže da se odgovorni za ovaj incident što prije dovedu pred lice pravde.

Njenu fotografiju objavio je i medij "Sitel", navodeći da njen identitet još uvijek nije poznat.

Još uvijek nije poznat uzrok požara, ali se spekuliše da je požar nastao kada se zapalila utičnica dok je medicinsko osoblje pokušavalo da reanimira jednu djevojku.

Podsjetimo, najmanje 14 osoba stradalo je u požaru koji je zahvatio improvizovanu, privremenu Covid bolnicu u centru Tetova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.