PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Ne ustoličavam vladike i arhiepiskope, podržavam koncept građanske, sekularne Crne Gore

Zoran Milanović je tamošnjm medijima danas kazao da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dolazi na njegov poziv

Zoran Milanović i Milo Đukanović. Agencije

A. Ka.

10.9.2021

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je tamošnjm medijima danas kazao da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dolazi na njegov poziv.

- Teme razgovora će biti one koje bi bile i inače. S obzirom na ono što se događalo i događa se u Crnoj Gori bit će i nešto drukčije. Crna Gora je susjedna država, prije svega, tek onda članica NATO-a, i nas se to tiče. Ja ne ustoličujem vladike i arhiepiskope po Cetinju i Nikšiću, to nije moj posao niti bilo kojeg političara u Hrvatskoj. U Crnoj Gori je to srećom završilo bez ljudskih žrtava i vjerujem da će to tako biti i dalje - naveo je on.

Milanović je kazao da je to njegova podrška jednom konceptu građanske, sekularne Crne Gore.

- Mi se u unutrašnje poslove drugih susjednih država zaista ne miješamo. Ono što radim prema Bosni i Hercegovini nije miješanje, to je samo jedan stav koji je jasan i koji ponavljam cijelo vrijeme. U Bosni i Hercegovini živi više Hrvata nego što ima Crnogoraca u Crnoj Gori, kamoli Srba u Crnoj Gori. Mi znamo granicu, a neki to još očito nisu naučili - poručio je hrvatski predsjednik.

Đukanović će iduće sedmice boraviti u službenoj posjeti Hrvatskoj na poziv Zorana Milanovića, a nakon napetosti u Crnoj Gori zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.