SJEVERNA MAKEDONIJA

Ministar zdravstva podnio ostavku zbog požara u bolnici u Tetovu

Tragedija u Tetovu me mnogo pogodila, ali i mnogo žalim za poginulima. Saučestvujem sa njihovim porodicama, rekao je Venko Filipče

Venko Filipče. Facebook

A. Ka. / Srna

10.9.2021

Ministar zdravstva Sjeverne Makedonije Venko Filipče izjavio je da je podnio ostavku zbog požara u Covid centru bolnice u Tetvovu u kojem je poginulo 15 osoba.

- Tragedija u Tetovu me mnogo pogodila, ali i mnogo žalim za poginulima. Saučestvujem sa njihovim porodicama. Nema riječi koje to mogu opisati, niti načina da se nadomjesti taj gubutak - naveo je Filipče u onlajn izjavi na svojoj Facebook stranici.

Filipče je istakao da kao ljekar i ministar ima integritet i da je iz moralnih razloga ponudio ostavku premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu.

Povodom zahtjeva u javnosti da podnese ostavku, Filipče je jučer rekao da će odluku o tome donijeti kada se završi istraga.

Ostavke zbog nesreće u Covid centru ranije danas su podnijeli zamjenik ministra zdravstva Ilir Hasani, direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi i ekonomski direktor bolnice Artan Etemi.

Sva trojica su to objavila na Facebooku, uz obrazloženje da su to učinili iz moralnih razloga.

U požaru koji se dogodio u srijedu uveče u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 15 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizvane, već članovi porodica pacijenata.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.