NEGIRAJU INCIDENT

MUP Srbije: Nismo maltretirali porodicu Krivokapića, samo odgovorno provjerili naoružana lica

pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva, stoji u saopćenju

Zdravko Krivokapić. Agencije

A. Ka. / Antena M

11.9.2021

Večeras je odjeknula vijest da je porodica Zdravka Krivokapića odlučila da napusti Srbiju zbog navodnog incidenta sa srpskom policijom koji se večeras dogodio u Beogradu.

Iz MUP Srbije, međutim, dodaju da je "policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provjere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu".

- Naime, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M. K., sin crnogorskog premijera, i B. D., član njegovog obezbjeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva - dodaje se u saopćenju.

Kako su objasnili, postupali su po prijavi na sistem 192 da je primjećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom Mercedes ka Prokopu, nakon čega je patrola Policijske stanice Savski venac, brzo locirala vozilo i bezbjedno ga zaustavila.

Nakon izvršenih provjera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje.

- Na osnovu svih činjenica, za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila provjeru i utvrdila ko su osobe koje posjeduju oružje, što bi vjerujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija svijeta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanoj osobi?", upitali su iz MUP-a Srbije.

U saopćenju se napominje da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko osiguranje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

- Također, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe", navodi se u saopćenju MUP-a Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.