ZASLUŽNI NEMANJA

Carević predložio Kusturicu za počasnog građanina Budve

Ukoliko odbornici opozicije iz redova Demokratske partije socijalista ne budu dali kvorum skupštinskom Odboru za statut i propise, sjednica neće moći biti održana

Kusturica: Carević ga predložio za počasnog građanina. Vijesti.me

Ad. A. / Vijesti.me

12.9.2021

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević predložio je režisera Emira Kusturicu za počasnog građanina Budve, pišu Vijesti.me.

Prijedlog odluke o proglašenju Nemanje Kusturice, kako je imenovan u tom dokumentu, za počasnog građanina, naći će se u ponedjeljak na dnevnom redu sjednice lokalnog parlamenta, čije je održavanje neizvjesno.

Ukoliko odbornici opozicije iz redova Demokratske partije socijalista ne budu dali kvorum skupštinskom Odboru za statut i propise, sjednica neće moći biti održana.

-Nemanja Kusturica je režiser, scenarista, pisac, osnivač i direktor filmskog i muzičkog festivala “Kustendorf“, dvostruki je dobitnik Zlatne palme, filmskog festivala u Kanu. Nagrađen je Zlatnim lavom na festivalu Veneciji... Nosilac je Odrden viteza rada, umjetnosti i književnosti, ambasador UNICEF-a u Srbiji od 2007 - piše u obrazloženju odluke.

Kako se navodi, Kusturica je uložio velike napore da podrži kandidaturu Budve i opština Boke za projekat Evropska prijestonica kulture.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.