POVODOM NJENON DOLASKA

Vučić: Nikad neću zaboraviti podršku Angele Merkel

Njezini ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje, rekao je Vučić

Angela Merkel i Aleksandar Vučić. Agencije

N. Aj.

12.9.2021

Njemačka kancelarka Angela Merkel započet će u Beogradu svoju zapadnobalkansku turneju, a prvi u nizu razgovora je s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji drži da je njezin dolazak "velika čast za Srbiju", piše Hina, a prenosi Index.hr.

Iz ureda Angele Merkel ranije je najavljeno da će u središtu razgovora biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politička pitanja i pitanja evropske perspektive, dok srpski šef države dolazak njemačke kancelarke vidi i kao "prigodu da joj se izrazi zahvalnost za sve što je tokom dugog i uspješnog mandata napravila za Srbiju i regiju".

Istaknuvši kako je s Merkel uvijek imao otvorene razgovore, Vučić je istaknuo i njenu ulogu u pogledu poticanja ulaganja u Srbiju te posredovanja u privrednom sporu s Hrvatskom.

- Nikada neću zaboraviti podršku koju nam je dala 2015. godine, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i što je poticala investicije. Njezini ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje - rekao je Vučić danas novinarima na ceremoniji otvorenja pogona njemačke komanije "Leoni".

On je zahvalan njemačkoj kancelarki i na podršci koju pruža regiji kroz Berlinski proces.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.