MINISTAR POLICIJE SRBIJE

Vulin komentirao hapšenje Edina Vranja: Licemjeri Komšić i Džaferović brane Srbiji da traži pravdu

U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti, kaže Vulin

E. T.

Aleksandar Vulin

Foto: Agencije


Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije danas je reagirao na hapšenja Edina Vranja, kojeg tamošnje pravosuđe sumnjiči za ratne zločine u agresiji na BiH. 

- Kada god bi Srbija postupajući po zakonima uhapsila osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, povlačili su se ambasadori i bulaznilo bi se o srpskoj agresiji, a o žrtvama se ne bi progovorila ni reč. Bošnjački političari već trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvataju da na rukama Nasera Orića i stotina sličnih ima puno srpske krvi i iskopanih očiju - kaže se u saopćenju Vulina. 

On je rekao da bi danas da su sve zemlje bile poštene kao Srbija i da su sve sudile svojim sunarodnicima, bilo mnogo manje zločinaca na slobodi.

- Srbiji se nema šta prigovoriti, ali zato ima licemjerima Komšiću i Džaferoviću, koji se nikada nisu poklonili srpskim majkama, ali brane Srbiji da traži pravdu. U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti. Zato što je tako, Srbija je država - istakao je Vulin.

NA VRH

Podijeli članak na