MINISTAR POLICIJE SRBIJE

Vulin komentirao hapšenje Edina Vranja: Licemjeri Komšić i Džaferović brane Srbiji da traži pravdu

U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti, kaže Vulin

Aleksandar Vulin. Agencije

E. T.

14.9.2021

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije danas je reagirao na hapšenja Edina Vranja, kojeg tamošnje pravosuđe sumnjiči za ratne zločine u agresiji na BiH. 

- Kada god bi Srbija postupajući po zakonima uhapsila osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, povlačili su se ambasadori i bulaznilo bi se o srpskoj agresiji, a o žrtvama se ne bi progovorila ni reč. Bošnjački političari već trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvataju da na rukama Nasera Orića i stotina sličnih ima puno srpske krvi i iskopanih očiju - kaže se u saopćenju Vulina. 

On je rekao da bi danas da su sve zemlje bile poštene kao Srbija i da su sve sudile svojim sunarodnicima, bilo mnogo manje zločinaca na slobodi.

- Srbiji se nema šta prigovoriti, ali zato ima licemjerima Komšiću i Džaferoviću, koji se nikada nisu poklonili srpskim majkama, ali brane Srbiji da traži pravdu. U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti. Zato što je tako, Srbija je država - istakao je Vulin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.