HRVATSKA

Thompson pozirao s neonacistom

Karačić, Frntic i društvo fotografirali su se te subote u Osijeku pored spomenika crvenom fići, a potom u Viškovcima i Iloku, gdje su pozirali zagrljeni i s Thompsonom

Fotografiju objavili na Facebooku. Facebook

Novosti.com

15.9.2021

Davorin Karačić, advokat Marka Perkovića Thompsona, povodom Thompsonovog koncerta održanog 4. septembra u Iloku proveo je vikend u društvu istaknutog njemačkog neonacista Markusa Frntica, inače hrvatskog porijekla.

To proizlazi iz fotografija i popratnog teksta koje je na svoj Facebook profil postavio Karačić te označio Frntica, pišu Novosti.

Karačić, Frntic i društvo fotografirali su se te subote u Osijeku pored spomenika crvenom fići, a potom u Viškovcima i Iloku, gdje su pozirali zagrljeni i s Thompsonom. Tu je i fotografija iz backstagea, a sljedećeg dana bili su u posjetu Spomen-domu hrvatskih branitelja u Vukovaru.

- Backstage odnosno bekstejdž iza koncerta. Ali nije kraj he he - napisao je Karačić.

Karačić je fotografije s Thompsonom obrisao nedugo nakon objave u Novostima.

Dnevni list Stuttgarter Nachrichten u opsežnom članku iz 2015. piše da je njemačka obavještajna služba Markusa Frntica prvi put uočila 1996., i to kao vođu podružnice rasističke organizacije Ku-Klux-Klan iz Štutgarta, prenose Novosti.

Istraživački novinari Franz Feyder i Sven Ullenbruch su Frntica opisali kao ključnu neonacističku figuru na jugozapadu Njemačke, gdje je izgradio i filijalu poznate međunarodne desno-ekstremističke mreže Blood & Honour.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.