POTVRĐENO

Fon der Lajen 29. septembra u Crnoj Gori

Kako je potvrđeno iz sjedišta EK, Fon der Lajen planira da posjeti Albaniju i Sjevernu Makedoniju 28. septembra, Kosovo i Crnu Goru dan kasnije, a 30. septembra će boraviti u Srbiji i Bosni i Hercegovini

CDM

Ursula fon der Lajen

Foto: Agencije


Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen posjetit će zemlje Zapadnog Balkana od 28. do 30. septembra kako bi potvdila posvećenost evropskih institucija za prijem ovih država u Evropsku uniju (EU). Planirano je da Crnu Goru posjeti 29. septembra.

- Otputovat ću u region da pošaljem snažan signal naše posvećenosti pristupnom procesu - najavila je Fon der Lajen u srijedu, 15. septembra, tokom godišnjeg govora u Evropskom parlamentu.

Kako je potvrđeno iz sjedišta EK, Fon der Lajen planira da posjeti Albaniju i Sjevernu Makedoniju 28. septembra, Kosovo i Crnu Goru dan kasnije, a 30. septembra će boraviti u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U ovogodišnjem govoru, predsjednica Fon der Lajen je spomenula Investicioni plan koji je ova institucija na jesen prošle godine usvojila za države regiona.

Više o temi Ursula fon der Lajen

NA VRH

Podijeli članak na