BEOGRAD

Vučić: Srpska trobojka je bila veća od života jer je opominjala da sloboda Srbije nema cijenu

Datum koji smo izabrali je datum proboja Solunskog fronta. Tog 15. septermbra jedini plan je bila sloboda, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Milorad Dodik, patrijarh srpski Porfirije i Vučić. Agencije

A. Ka.

15.9.2021

Na Savskom trgu u Beogradu večeras je počela svečana ceremonija obilježavanja dana "srpskog jedinstva", slobode i nacionalne zastave.

- Kralj Petar I je 1911. uručio 51 pukovsku zastavu svojoj vojsci, nijedna nije zarobljena, što je presedan u historiji ratovanja, junaci koji su na današnju dan 1918. jurišajući ispod tih barjaka krenuli u proboj Solunskog fronta. Srpska trobojka bila je veća od života, jer njih je opominjala da sloboda Srbije nema cijenu. 

Slava našim precima, junacima Kolubare, Cera, Kumanova. Srpska trobojka, crveno, plavo, bijela bila je veća i važnija i preča od života jer ih je opominjala da sloboda Srbije nema ni cijenu ni alternativu. Zato su barjaktari ginuli, ali su zastave preživjele. Za njih, za sve one koji su zbog zastave dali živote, obilježavamo ovaj praznik, praznik našeg identitieta. Datum koji smo izabrali je datum proboja Solunskog fronta. Tog 15. septermbra jedini plan je bila sloboda - rekao je predsjednik Aleksandar Vučić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.