HRVATSKA

Plenković ugostio Đukanovića: Nećemo dozvoliti da opasni eksperimenti ugroze region

Ponovio je snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore, susjedne, prijateljske države i saveznice u NATO

Milo Đukanović i Andrej Plenković. Agencije

A. Ka. / Antena M

16.9.2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u nastavku zvanične posjete Republici Hrvatskoj sastao se sa predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, sa kojim je imao tete-a-tete razgovor, nakon čega je uslijedio i susret delegacija i zvanični ručak koji je Premijer Hrvatske priredio u čast predsjednika Đukanovića, na kojem su bili i ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Gordan Grlić Radman i Davor Božinović, kao i bivši ministar vansjkih poslova i Plenkovićev savjetnik Mate Granić, i bivši glavni pregovarač za pristupanje Hrvatske EU, savjetnik Vlado Drobnjak.

Plenković je poželio Predsjedniku dobrodošlicu u Hrvatsku i Banske dvore, uz zadovoljstvo prilikom da s njim razgovara o našim evropskim aspiracijama i pitanjima koja su važna za Crnu Goru i region. On je kazao da sa zabrinutošću i interesovanjem prate dešavanja u našoj zemlji i zato je i ovaj susret važan kako bi se upoznali sa aktuelnim procesima.

- Ponovio je snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore, susjedne, prijateljske države i saveznice u NATO. U tom smislu potvrdio je spremnost za podršku našim strateškim ciljevima na relevantnim međunarodnim adresama.

Predsjednik Đukanović je uz zadovoljstvo susretom u Zagrebu i zahvalnost za pažnju i raznovrsnu pomoć koju nam susjedna Hrvatska ukazuje, naglasio značaj zajedničkog djelovanja u privlačenju pažnje naših partnera u NATO i EU u pravcu zaustavljanja retrogradnih ideja i politika na ZB.

Bez obzira na sve izazove i aktuelne probleme na unutrašnjem planu, on je izrazio uvjerenje da ćemo se izboriti i sačuvati građansku, multietničku i sekularnu, demokratsku Crnu Goru od opasnih eksperimenata, koji, kako je kazao, imaju kapacitet da ugroze i stabilnost regiona - navodi se u saopćenju kabineta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.