NESPORAZUM

Aleksandar Vučić uputio izvinjenje Nenadu Stevandiću: Nisam primjetio njegovu pruženu ruku

Svečanost se održavala ispred spomenika Stefanu Nemanji

L. K. P.

Aleksandar Vučić

Foto: Agencije


Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, uputio je danas izvinjenje Nenadu Stevandiću, poslaniku u Parlamentu BiH i predsjedniku Ujedinjene Srpske, zbog toga što se nije rukovao s njim prilikom proslave tzv. Dana srpskog jedinstva 15. septembra.

Svečanost se održavala ispred spomenika Stefanu Nemanji. Tamo su stajali članovi delegacije Republike Srpske, među kojima je bio i Stevandić.

Proslavi, koja je održana Savskom trgu u Beogradu, prisustvovao je državni vrh Srbije i rukovodstvo Republike Srpske. Stevandić je doživio malu neprijatnost kada je ispružio ruku da se rukuje s Vučičem.

U trenutku kad im je prišao predsjednik Srbije, rukovao se sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom RS Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem. Međutim, kad je došao red na Nenada Stevandića, Vučić se samo okrenuo.

-Da ne zaboravim da se izvinim gospodinu Stevandiću, jer je neko objavio snimak da sam tobože izbjegao da se rukujem sa njim, a prosto niti sam vidio, samo sam spustio lijevu ruku, izvinjavam se tom dobrom čovjeku iz Banje Luke. Prosto, moj gaf i još jedna greška”, rekao je Vučić.

NA VRH

Podijeli članak na