IMA LI SUKOBA INTERESA

Supruga Muamera Zukorlića pomoćnica ministra, a šura ambasador

Kako navodi ovaj portal, ako se uzme u obzir da je supruga Muamera Zukorića postala pomoćnik ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, a ujedno je vlasnica univerziteta u Novom Pazaru, činjenica je da se radi o sukoba interesa

Elma Zukorlić Elfić i Muamer Zukorlić. Arhiv

E. T. / Direktno.rs

19.9.2021

Supruga Muamera Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić imenovana je 9. septembra za pomoćnika ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja. Osim toga, Elma je i predsjednica i vlasnica Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru, što predstavlja direktan sukob interesa, piše portal Direktno.rs.

Kako navodi ovaj portal, ako se uzme u obzir da je supruga Muamera Zukorića postala pomoćnik ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, a ujedno je vlasnica univerziteta u Novom Pazaru, činjenica je da se radi o sukoba interesa.


Tekst o Zukorlićevom šuri u na portalu Alo iz 2015. godine. Printscreen

Osim toga, Zukorlić je uhljebio i svog šuru, odnosno brata Elme Elfić Zukorlić, Emira Elfića, koji vrši dužnost ambasadora u Libanu, zemlji u kojoj je Muamer završio post-diplomske studije. Prije nego što je postao ambasador u Libanu, o Emiru Elfiću su tabloidi pisali da ga "Libanci neće".

- Za Libance je, sporna upravo politička biografija Elfića i njegova bliskost sa muftijom i drugim političarima u Sandžaku, što može biti problem za srpsku diplomatiju, koja je prije nekoliko dana poslije dugo natezanja nekako uspjela da izabere ličnosti koje će Srbiju predstavljati u upražnjenim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svijetu - napisao je Alo 2015. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.