PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Bio sam u dilemi da li otići u Njujork, ozbiljne stvari se događaju u regiji

Na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda sudjelovat će i ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman

Zoran Milanović. Agencije

A. Ka. / Index.hr

19.9.2021

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović se uoči početka Opće skupštine UN-a sljedeće sedmice susreo s predstavnicima hrvatske zajednice u Njujorkuu i bilateralno se sastaje s glavnim sekretarom UN-a Antoniom Guteresom (Guterres).

Na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda sudjelovat će i ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman, a posjetu SAD-u iskoristit će i za niz bilateralnih sastanaka te posjetu hrvatskoj zajednici u Njujorku, Pitsburghu i Ćikagu.

U Hrvatskom centru Nikola Tavelić održan je susret s Hrvatima u Njujorku.

Predsjednik RH Zoran Milanović boravak u Njujorku počeo je sudjelovanjem na svetoj misi u crkvi sv. Ćirila i Metoda, gdje se Hrvati okupljanju od 1974. S njim su bili i njegova supruga, ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman sa suprugom i ostali dužnosnici.

U 17 sati po lokalnom vremenu Milanović će se sastati s glavnim sekretarom UN-a Guteresom, a u utorak se sastaje s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

Na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a dominirat će teme koje, kazao je Milanović, nisu u njegovom fokusu, a on će se baviti onime što je važno u našem okruženju, između ostalog i Bosnom i Hercegovinom te pravima Hrvata u BiH.

I bivša je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Njujorku, uz politički blagoslov aktualnog predsjednika, javila je novinarka HTV-a Branka Slavica u Dnevniku.

Milanović je kazao da je bio u dilemi doći ili ne.

- Ozbiljnije su stvari koje se događaju kod kuće, u regiji, u susjedstvu - rekao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.