PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović otkrio o čemu će govoriti na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda

Uz sudjelovanje na Općoj skupštini UN-a, najavio je i nekoliko bilateralnih susreta, među kojima je i sastanak s turskim predsjednikom

Milanović doputovao u Njujork. Agencije

Ad. A. / Jutarnji.hr

20.9.2021

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će na 76. Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, a po dolasku u Njujork komentirao je teme koje će dominirati na zasjedanju, piše Jutarnji.hr.

Na upit hoće li govoriti o temama kao što su globalni oporavak nakon Covida, Afganistan, Sjeverna Koreja, Iran, Milanović je rekao: „Ne vjerujem da ću o tome govoriti, mi se više moramo orijentirati na ono što nas 'žulja' i što nam život znači, a to je Hrvatska i prostor u kojem živimo, Evropa“.

Uz sudjelovanje na Općoj skupštini UN-a, najavio je i nekoliko bilateralnih susreta, među kojima je i sastanak s turskim predsjednikom.

-Za nas su ozbiljnije stvari koje se događaju kod kuće, u regiji i susjedstvu, o čemu smo govorili zadnjih dana - poručio je Milanović.

Boravak u Njujorku Milanović započeo je posjetom Centru sv. Nikole Tavelića u sklopu Župe sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela i susretom s predstavnicima hrvatske zajednice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.