NAKON POSJETE LAJČAKA

Kosovski specijalci na graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak

Kako se saznaje, još dva blindirana vozila sa pripadnicima ROSU nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Kosovska Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska

Raspoređena specijalna policija. Screenshot

Ad. A. / Srna

20.9.2021

Oko 20 vozila specijalne jedinice ROSU, od čega više od 10 blindiranih, raspoređeno je jutros na dva administrativna prijelaza na sjeveru Kosova, Jarinje i Brnjak.

Kako se saznaje, još dva blindirana vozila sa pripadnicima ROSU nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Kosovska Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Pripadnici policije su jučer i u noći između subote i nedjelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, što je izazvalo zabrinutost Srba na sjeveru Kosova, javljaju beogradski mediji.

- Mi nemamo odgovore iz kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posjete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju - rekao je jučer predsjednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Nadležni iz policije Kosova potvrdili su kasnije za medije da se kontejneri na Jarinju postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prijelaza.

Tim povodom se jučer oglasio i direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković koji je rekao da ima saznanja da vlasti u Prištini planiraju da u toku  dana "počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prijelazima i zamjenjuju ih privremenim prištinskim probnim oznakama".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.