OBAVIJESTIO MINISTRA MUP-A

Specijalni tužilac državnog Tužilaštva Crne Gore Milivoje Katnić otkazuje obezbjeđenje

Katnić je objasnio da je odluka donijeta zbog ozbiljne zloupotrebe dužnosti određenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Sektora policije posebne namjene

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Antena M

A. Ka. / Antena M

20.9.2021

Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac državnog Tužilaštva Crne Gore, obavijestio je ministra unutrašnjih poslova ove zemlje Sergeja Sekulovića o odluci da pripadnici njegovog obezbjeđenja više ne obavljaju tu funkciju. 

Kako prenosi Antena M, Katnić je objasnio da je odluka donijeta zbog ozbiljne zloupotrebe dužnosti određenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Sektora policije posebne namjene, saopćeno je iz SDT.

Kako je naveo u dopisu upućenom ministru Sekuloviću, njegovom šefu obezbjeđenja su postavljana pitanja u vezi sa njegovim boravkom na Cetinju 5. septembra.

- Vi, Vlada i poslanici Skupštine su svojim postupcima, neko svjesno, a neko nesvjesno, a prije svega stavljanjem u proceduru zakona kojim bi se ukinulo Specijalno državno tužilaštvo, doveli bezbjednost Glavnog specijalnog tužioca i svih Specijalnih tužilaca do ivice ponora - poručuje Katnić dodajući da sada Sekulovića lično smatra odgovornim za njegovu bezbjednost.

U dokumentu se navodi da je 14. septembra šefu njegovog obezbjeđenja Miletu Drobnjaku postavljanja pitanju u vezi Katnićevogo boravka na Cetinju 5. septembra.

- Kada ste pošli 4. septembra na Cetinje? Kuda ste pošli - putni pravac? Kako ste prošli barikade na ulaz u Cetinje? Da li si ti ili neko od službenika imao komunakciju sa nekim od učesnika protesta - pitanja su koja su postavljenja Drobnjaku. 

U nastavku pogledajte cijeli dokument.

Dopis koji je Katnić uputio Sekuloviću. Antena M

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.