BIVŠI PREMIJER SRBIJE

Živković o situaciji na Kosovu: Skidanje tablica je Vučić potpisao prije pet godina, sada pokušava da izigrava spasioca Srba

On je ocijenio da je sjednica Savjeta za nacionalnu sigurnost koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na sjeveru Kosova, "samo još jedna farsa"

N. Aj. / Beta

Bivši premijer Srbije Zoran Živković

Foto: Arhiv


Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da je zamjena statusno neutralnih KS tablica na sjeveru Kosova "dio sporazuma" koji je (Aleksandar) Vučić potpisao s kosovskim Albancima prije pet godina, i da je sve što se sada dešava "posljedica Vučićeve politike".

Živković, koji je i bivši predsjednik Nove stranke, za list Danas rekao je da "svako čuđenje i iznenađenje vlasti u Beogradu", povodom upada kosovske policije na sjever Kosova, i oduzimanja KS tablica na prijelazima sa Srbijom, "može samo da znači da je poslije pet godina Vučić shvatio da je napravio grešku kada je potpisao taj dokument" i da je to "samo njegova krivica".

- Zato on sada pokušava da izigrava spasioca Srba i srpstva, ali svjedoci smo da gdje god su Vučić, (Ivica) Dačić i (Aleksandar) Vulin, kao i njihovi mentori Milošević i Šešelj, branili Srbe, tamo Srba više nema. Zato se sada plašim za te Srbe sa Kosova koje Vučić pokušava da brani - rekao je Živković.

On je ocijenio da je sjednica Savjeta za nacionalnu sigurnost koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na sjeveru Kosova, "samo još jedna farsa i pokazatelj da je i Vučić shvatio da je napravio grešku potpisivanjem sporazuma prije pet godina, čije odredbe sada stupaju na snagu".

Više o temi Zoran Živković

O PROTESTIMA U BEOGRADU
Živković: Rusija na ovaj način šalje poruku Vučiću
NA VRH

Podijeli članak na