DRAMA

Talačka kriza u Njemačkoj: Uhapšen muškarac koji je napao ljude u srbijanskom autobusu

Zbog talačke krize je, kako je objavila njemačka policija na svom Twitter nalogu, bio zatvoren autoput A9 između Hilpoltštajna i Gredinga u oba pravca

A. Ka.

Na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund - Beograd srbijanskog prevoznika "Lasta" u Njemačkoj oko 17 sati došlo je do napada na putnike i vozače.

Zbog talačke krize je, kako je objavila njemačka policija na svom Twitter nalogu, bio zatvoren autoput A9 između Hilpoltštajna i Gredinga u oba pravca.

Jedan putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu fizički je nasrnuo na druga dva putnika. On je ubrzo savladan od strane vozača i drugih putnika. U međuvremenu su, navodi Tanjug, vozači izašli iz autobusa, a napadač je ostao sam. Kako navodi Rojters, napadač je u međuvremenu i uhapšen.

- Oružje još uvijek nije pronađeno, ali autobus se još pretražuje - navodi policija.

Detonacije koje su se čule bile su u sklopu izvedenog napada da bi pripadnici policije ušli u autobus.

Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača, koji su bili zatvoreni u autobusu sa napadačem.

Njemački Bild naveo je da je bila u pitanju talačka kriza, ali i da su se čule tri detonacije.

Pregovarači njemačke policije su bili na licu mjesta i pokušavali da riješe nastalu situaciju. Policija je na lice mjesta došla u velikom broju, a među njima su bili i pripadnici specijalne jedinice SEK.

  • Oglasila se njemačka policija

    Oglasila se njemačka policija

    Foto: Printscreen


Više o:

Njemačka Autobus
NA VRH

Podijeli članak na