NOVI DETALJI

Oglasila se njemačka policija oko talačke krize u autobusu: "Uhapsili smo državljanina Srbije"

Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika u autobusu iz razloga koji još nisu razjašnjeni, pri čemu su dvije osobe lakše povrijeđene

Brza akcija policije. Bild.de

A. Ka. / Telegraf.rs

21.9.2021

U utorak se pojavila sumnjiva prijetnja u autobusu na putu BAB 9 između Hilpoltsteina i Gredinga, u Njemačkoj. Uhapšen je 30-godišnji osumnjičeni, srbijanskog državljanstva.

U ranim večernjim satima srbijanski autobus "Lasta", kretao se putem BAB 9, u pravcu Minhena ka Srbiji. Prema trenutnom stanju istrage, došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika u autobusu iz razloga koji još nisu razjašnjeni, pri čemu su dvije osobe lakše povrijeđene.

Izjave svjedoka

Prema izjavama svjedoka, situacija je mogla da eskalira u krajnje opasnu. Zbog napada, autobus se zaustavio petlji Hilpoltstein i Greding i putnici su napustili autobus. U autobusu su ostala trojica vozača autobusa i muškarac za koga kažu da je nosio pištolj.

Zbog moguće opasne situacije, BAB 9 je iz predostrožnosti zatvoren za saobraćaj vozila, a veliki broj hitnih službi, uključujući komandu za specijalne operacije i bavarsku interventnu policiju, premješten je na mjesto operacije.

Kasnije su posebno obučeni oficiri pokušali da kontaktiraju navodno naoružanog čovjeka. Na osnovu utvrđenog broja mobilnog telefona kontaktirali su vozača autobusa, koji je bio u autobusu, nakon čega su sva tri vozača autobusa napustila autobus.

Moguće naoružani muškarac je tada uhapšen bez otpora, oko 21:30 sati.

Do sada nije pronađeno oružje u autobusu niti kod uhapšenog 30-godišnjeg državljanina Srbije.


Detaljna istraga

Na mjestu zbivanja trenutno se sprovodi detaljna istraga i traga se za mogućim dokazima.

Daljnije istrage radi razjašnjenja činjenica i okolnosti koje su dovele do policijske operacije sprovest će nadležni specijalistički komandant kriminalističke policije Švabaha, a saslušan je i veliki broj svjedoka.

Zbog adekvatne organizacije, nejasna moguća prijetnja uspješno je okončana uključivanjem i koordinacijom velikog broja specijalnih hitnih službi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.