PREDSJEDNIK VLADE

Zdravko Krivokapić: Crna Gora će imati 70 posto vakcinisanih do jeseni 2022.

Pandemija Covid-19, stavila je pred izuzetan test naše zdravstvene sisteme, rekao je Krivokapić

A. Ka.

Zdravko Krivokapić

Foto: Agencije


Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore, učestvovao je na globalnom samitu posvećenom borbi protiv Covid-a Generalne skupštine UN.

Iz kabineta kabineta je saopćeno da je „samit bio prilika da se potvrde globalni napori od strane multilateralnih, nacionalnih i globalnih fondova i njihova nepodijeljena spremnost da pruže finansijsku, ekspertsku i tehničku podršku u cilju okončanja pandemije Covid-19.

Video poruka

Krivokapić je u video poruci zahvalio predsjedniku Džo Bajdenu (Joe Biden) na pravovremenoj, globalnoj inicijativi SAD-a usmjerenoj na okončanje pandemije.

- Pandemija Covid-19, stavila je pred izuzetan test naše zdravstvene sisteme, lance snabdijevanja medicinskom opremom i ljekovima, naposljetku i demokratiju. Istovremeno, još jednom je potvrdila važnost međudržavne solidarnosti, regionalne saradnje i savezništava kojima pripadamo u suočavanju sa globalnim izazovima.

U borbi protiv ekonomskih i zdravstvenih posljedica pandemije, potrebne su nam dvosmjerne ulice. Crna Gora je to na vrijeme razumjela, zbog čega je, ne samo primala, već i upućivala pomoć drugim državama – kazao je u svom obraćanju Krivokapić te dodao:

Globalni cilj

- Zadovoljstvo mi je kazati da na nacionalnom nivou, preduzimamo korake iz sva tri segmenta koji su tema Samita, kroz vakcinaciju stanovništva, poboljšanje kvaliteta života i veća ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu. U ovom trenutku, u Crnoj Gori je vakcinisano 41,7 posto punoljetnih građana. U tom smislu, zadovoljstvo mi je potvrditi da ćemo na nacionalnom nivou uspjeti da ispratimo ono što je i globalni cilj ovog Samita – 70 posto vakcinisane svjetske populacije, do septembra 2022. godine.

Uvjeravam vas da će Crna Gora, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da bude pouzdan partner u sinergetskom djelovanju u implementaciji zaključaka ovog Samita.

NA VRH

Podijeli članak na