PRIPADNICI ROSU

Mediji tvrde: Prištinski specijalci pretukli trojicu Srba na Brnjaku

Prema izjavama očevidaca napad na Srbe nije bio ničim izazvan, a pripadnici Rosu jedinica su nanijeli teže povrede Dragiši Vlaškoviću, koji je trenutno u Domu zdravlja Zubin Potok gdje mu se ukazuje ljekarska pomoć

Pripadnici Rosu. Agencije

N. Aj.

23.9.2021

U blizini administrativnog prijelaza Brnjak na sjeveru Kosova, nešto poslije 11 sati dogodio se incident kada su pripadnici specijalnih snaga policije pretukli trojicu Srba, piše Kosovo online.

Navodno, pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na prijelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napala su trojicu lokalnih Srba Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova.

Prema izjavama očevidaca napad na Srbe nije bio ničim izazvan, a pripadnici Rosu jedinica su nanijeli teže povrede Dragiši Vlaškoviću, koji je trenutno u Domu zdravlja Zubin Potok gdje mu se ukazuje ljekarska pomoć.

Na pravcu kod Brnjaka je prije dva dana policija bacala suzavac na građane, a i jučer bilo napeto, kada su specijalne jedinice kosovske policije puškama pokušale da izvade iz kola jednog od Srba, ali je patrola Kfora spriječila veći incident. 

Okupljeni protestuju zbog odluke o reciprocitetu i poništavanju srpskih registarskih oznaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.