VLADA DONIJELA NOVE MJERE

U Crnoj Gori od 9. oktobra samo s Covid potvrdom u tržne centre

Vlasnici, korisnici i upravljači objekata dužni su da vrše kontrolu i odrede odgovornu osobu za poštovanje tih mjera

Ad. A. / Vijesti.me

Na današnjoj press konferenciji prezentirane nove mjere

Foto: Vijesti.me


Vlada Crne Gore donijela je nove epidemiološke mjere, koje će biti na snazi od 25. septembra do 8. oktobra, pišu Vijesti.me.

Nacionalna digitalna Covid potvrda izdaje se odmah poslije primanja druge doze vakcine i od toga trenutka će biti validna, odnosno - više ne mora da se čeka 14 dana od kompletne vakcinacije, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić na press konferenciji.

Osim za ulazak u tržne centre i unutrašnjost ugostiteljskih objekata, Nacionalna digitalna Covid potvrda je uslov i za ulazak u poslovne centre, poslovne zgrade u okviru kojih posluju više od tri privredna subjekta, objekte koji se bave trgovinom neprehrambene robe, a čija površina prelazi više od 1.000 metara kvadratnih.

Vlasnici, korisnici i upravljači tih objekata dužni su da vrše kontrolu i odrede odgovornu osobu za poštovanje tih mjera.

Broj prisutnih osoba na svadbama i drugim privatnim proslavama koje se organizuju u ugostiteljskim objektima, uz posjedovanje Nacionalne digitalne Covid potvrde, ograničava se na 50 – i u slučaju da se ceremonija održava na terasi ili u bašti, ili u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata.

Dozvoljava se izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata uz obavezu da svi zaposleni, muzičari i gosti posjeduju Nacionalnu digitalnu potvrdu.

Nacionalna digitalna Covid potvrda je validna samo ukoliko osoba ispunjava jedan od propisanih uslova, da je u cjelosti vakcinisana, nezavisno od toga koliko je dana prošlo od revakcinacije, da osoba posjeduje negativan PCR test na Covid koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana, ili da posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Galić je najavio da će za 14 dana, od 9. oktobra, Nacionalna digitalna Covid potvrda biti neophodna i za ulazak u objekte koji se bave prodajom i prehrambenih proizvoda, a koji imaju površinu od hiljadu i više kvadratnih metara.

Više o:

Crna Gora Covid
NA VRH

Podijeli članak na