ZBOG SITUACIJE NA KOSOVU

SAD poručile Kosovu: Akcijom sa tablicama ugrozili ste nacionalnu sigurnost

Iz kabineta Osmani potvrđeno je da je kosovska predsjednica sa zvaničnicima američkog Stejt Departmenta razgovarala o najnovijim dešavanjima

Specijalne snage Kosova na sjeveru. Agencije

Fu. M.

27.9.2021

Američki Stejt Department je predsjednici Kosova Vjosi Osmani jasno stavio do znanja neslaganje sa načinom na koji su kosovske institucije uspostavile reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom, slanjem specijalnih snaga na sjever zemlje, javlja prištinska televizija Klan Kosova.

Ova televizija iz međunarodnih izvora saznaje da je predsjednici Osmani u subotu direktno izraženo nezadovoljstvo načinom na koji su kosovske institucije organizovale akciju na sjeveru.

Ova akcija je ugrozila nacionalnu bezbjednost, rečeno je predsjednici Osmani iz Stejt Departmenta, čime je Vašington jasno stavio do znanja zvanični stav o najnovijim dešavanjima na sjeveru Kosova.

Iz kabineta Osmani potvrđeno je da je kosovska predsjednica sa zvaničnicima američkog Stejt Departmenta razgovarala o najnovijim dešavanjima na sjeveru zemlje, ali nije data informacija da je upozorena da je akcija na sjeveru Kosova dovela do ugrožavanja nacionalne bezbjednosti.

Sajvetnica predsjednice Donjeta Miftari demantovala je navode TV Klan Kosova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.