SJEVER KOSOVA

Srpska lista odbila prijedlog KFOR-a da zamjeni jedinice ROSU-a

Laž je da nas pogađa nacionalnost onoga ko nam skida tablice, naveli iz Srpske liste

Napeta situacija i dalje. Agencije

Fu. M.

28.9.2021

Komandant KFOR-a predložio je danas gradonačelnicima opština na sjeveru Kosova da se pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije koji dežuraju na prijelazima zamjene vojnicima KFOR-a, a da odluka Prištine o privremenim registracijama iz Srbije ostane na snazi, šta su gradonačelnici odbili, saopštila je Srpska lista.

- U konsultaciji sa našim građanima smo ovakav prijedlog jednoglasno odbili. Naš narod i mi, njegovi predstavnici, nismo spremni da se saglasimo sa namjerom Prištine da nas stavi u geta i ukine pravo na slobodu kretanja, koja je vrijednost moderne Evrope decenija unazad i koja bi morala da važi i za Srbe na ovim prostorima - navodi se u saopštenju.

U saopštenju piše da zbog jednostrane odluke Prištine Srbi devet dana protestuju na graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak i da će tu ostati „koliko god bude potrebno, jer se ne mire sa namjerom Prištine da nas stave u kaveze“.

- Laž je da nas pogađa nacionalnost onoga ko nam skida tablice, već sama namjera da se one skinu. Pa ma koju uniformu taj neko nosio. A prisustvo do zuba naoružanih specijalaca koji prebijaju goloruke Srbe je razlog za masovnost i istrajnost našeg naroda u borbi za pravo na slobodu kretanja - dodaje se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.