TRAGEDIJA U KRALJEVU

Preminula trudnica, pluća su joj bila razorena, beba na respiratoru

Informacije o smrti potvrdio direktor OB u Kraljevu

Klinički centar u Kragujevcu. Ilustracija

A. Ka. / Telegraf.rs

8.10.2021

Trudnica stara 36 godina sa teritorije Kraljeva koja je preminula u Kliničkom centru u Kragujevcu, u ponedeljak je primljena u kraljevačku bolnicu u veoma teškom stanju. Odmah nakon pregleda, hitno je transportovana u kragujevački klinički centar, gdje je nažalost poslije četiri dana preminula.

- Došla je u jako lošem stanju. Pluća su joj bila razorena. Imala je jako lošu saturaciju od svega 35. Bila je pozitivna na koronavirus i, nakon pregleda, bukvalno poslije pola sata, odmah je hitno transportovana u Kragujevac - kaže za "Blic" Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

Prema njegovim riječima, trudnica koja je bila u 8. mjesecu trudnoće, u bolnicu u Kragujevcu je dovezena živa i odmah je urađen carski rez. Od ponedeljka do danas se borila, ali je preminula.

- Definitivno se kasno javila - kratko je rekao Mrvić.

Dijete trudnice iz Kraljeva, koja je jutros preminula u KC Kragujevac, priključeno je na respirator ubrzo nakon rođenja, potvrđeno je za Nova.rs u ovoj medicinskoj ustanovi.

Kako se navodi u odgovorima iz KC Kragujevac, trudnica je dovezena iz Kraljeva u teškom stanju, u 8. mjesecu trudnoće.

- Teško je disala i odmah je priključena na ventilaciju. Radiografija je ukazala da se radi o koronavirusu. Imala je simtome karakteristične za Covid 19. Odmah je urađen carski rez, a trudnica je do danas sve vrijeme bila na respiratoru. Jutros je preminula. Beba je sa lošim parametrima odmah priključena na respirator. U nešto boljem je stanju, ali je i dalje priključena na respirator. Pratimo konstantno njeno stanje - rekao je Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.