NAKON RADNE VEČERE

Milorad Dodik: Rusija ne prihvata nametnuta rješenja visokog predstavnika

Istakao je da je razgovarao i sa Aleksandrom Vučićem, o situaciji na zapadnom Balkanu i izazovima, a posebno o pitanju Kosova

H. J. I. / RTRS

Milorad Dodik nakon radne večere

Foto: Screenshot


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, istakao da su razgovarali o ukupnoj političkoj situaciji u  BiH.

- Znate da Rusija ne prihvata nametnuta rješenja visokog prestavnika. Poznat je stav Rusije o tome da se predstavlja neko visokim predstavnikom bez odluke Savjeta bezbjednosti. On nema legitimit, a Rusi su i ranije predlagali da se on imenuje na nekoliko godina i da se rezolucijom tačno i jasno utvrdi da nema bonske ovlasti - istakao je Dodik. 

Dodik je naglasio da je sa Lavrovom razgovarao i o ekonomskoj saradnji, o kuturnim projektima, i da ta saradnja, kako kaže, bude još bolja. On je ocijenio da je to bio jedan sveobuhvatan razgovor u kome je bilo riječi i o situaciji na zapadnom Balkanu.

- Razgovaro sam i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o situaciji na zapadnom Balkanu i izazovima, a posebno o pitanju Kosova - naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je sa Lavrovom imao jedan suštinski dobar razgovor, u kojem je prijateljstvo Rusije i podrška u realizaciji Dejtonskoj sporazuma apsolutno jasna.

NA VRH

Podijeli članak na