SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU

Uhapšen osumnjičeni zbog dijeljenja piratske verzije filma "Toma"

Tokom posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama uočeno je neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film "Toma"

N. Aj.

11.10.2021

Milan Marić i Tamara Dragičević kao Toma Zdravković i Silvana Armenulić. Promo

Jedan od osumnjičenih za neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film "Toma" po društvenim mrežama uhapšen je i u nedjelju saslušan u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, gdje je priznao krivicu i detaljno iznio odbranu, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

- Svi oni koji su dalje neovlašteno podijelili ovaj link sa filmom "Toma", bit će također procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju - poručuju iz Tužilaštva.

Naime, tokom posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama uočeno je neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film "Toma", a odmah po uočavanju tih nelegalnih radnji "MinaCord" i "CobraFilm", koji su i vlasnici autorskih prava, prijavili su sve nadležnim organima - Odjeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Istim povodom obaviještena je i Antipiratska agencija Srbije (SAPA), koja je tokom vikenda uočila više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u saradnji s nadležnim državnim institucijama.

Podsjećamo, film "Toma" o životu jednog od najboljih pjevača i boema na ovim prostorima Tomi Zdravkoviću, premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a Dragan Bjelogrlić potpisuje režiju, scenario i produkciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.