PRIŠTINA

Velike stranke zadovoljne rezultatima izbora na Kosovu

Pokret Samoopredjeljenje, na čijem je čelu aktuelni premijer Aljbin (Albin) Kurti, je saopštilo da će biti na čelu najvažnijih opština

Očekuju se službeni rezultati. Anadolija

Fu. M.

17.10.2021

Dok Centralna izborna komisija Kosova broji glasove sa lokalnih izbora, koji su održani danas, neki izborni štabovi političkih partija su se već oglasili.

Tako je Demokratska partija Kosova saopštila da su “veoma pozitivni” prvi preliminarni rezultati, dodajući da očekuju da iste potvrdi CIK, prenosi RSE.

Potpredsjednica ove partije Vljora Čitaku (Vlora Citaku) se na konferenciji za novinare u Prištini zahvalila građanima na "demokratskoj i političkoj kulturi”, koji su na civilizovani način izabrali nova lokalna rukovodstva.

Pokret Samoopredjeljenje, na čijem je čelu aktuelni premijer Aljbin (Albin) Kurti, je saopštilo da će biti na čelu najvažnijih opština, te da će se u nekim ići i u drugi krug izbora.

Fitore Pacoli (Pacolli) iz Samoopredjeljenja je rekla da će konačni rezultati pokazati da je Samoopredjeljenje udvostručilo broj glasova u odnosu na lokalne izbore iz 2017. godine. Ona je ocijenila da će Samoopredeljenje u glavnom gradu, Prištini, pobijediti već u prvom krugu.

Predsjednik izbornog štaba Demokratskog saveza Kosova Arben (Gashi) Gaši je ocijenio da su prvi preliminarni rezultati dobri, te da je ostvaren dobar rezultat.

- Demokratski savez Kosova ide u drugi krug opštini Priština i Podujevo - rekao je on.

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš  Haradinaj (Ramush) je ocijenio da je njegova stranka ostvarila najbolji rezultat do sada.

- Prema našim informacijama, pobijedili smo u šest opština: Đakovici, Suvoj Reci, Orahovcu, Klini, Dečanima i Juniku. Takođe idemo u drugi krug u najmanje jednoj opštini, to je Istok - rekao je Haradinaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.