2.140 KILOGRAMA

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Božinović bacio drogu na spaljivanje

Među najprofitabilnije kriminalne aktivnosti na globalnoj razini spadaju aktivnosti vezane za kokain, napisao je Božinović na Facebooku

N. Aj.
  • Ministar Božinović spaljuje drogu

    Ministar Božinović spaljuje drogu

    Foto: Facebook


Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović je danas u Našicama sudjelovao na drugom po redu spaljivanju droge u ovoj godini. U visoku peć kompanije "Nexe" bačeno je oko 2.140 kilograma droge, čija je procijenjena vrijednost 9.5 miliona eura.

Na Facebooku je Božinović napisao da se policija na nacionalnoj i međunarodnoj razini neumorno posvećuje suzbijanju krijumčarenja droga.

- Nedavno smo održali prvu konstituirajuću sjednicu Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlada Republike Hrvatske. Posljednjih godina Hrvatska, a posebno Evropa, suočena je s porastom proizvodnje, ponude i potražnje ilegalnih droga s ozbiljnim potencijalom narušavanja stanja opće sigurnosti, ali i sigurnosti prometa - napisao je Božinović.

  • Objava Davora Božinovića na Facebooku

    Objava Davora Božinovića na Facebooku

    Foto: Printscreen


Više od dvije tone uništene droge otpada na marihuanu i hašiš, a uništeno je i 28 kilograma amfetamina, 12.41 kilogram heroina, 15.39 kilograma kokaina, gotovo 20 kilograma MDMA-a i derivata te 6.34 kilograma novih droga.

- Među najprofitabilnije kriminalne aktivnosti na globalnoj razini spadaju aktivnosti vezane za kokain. U Hrvatskoj je u 2020. bilo zaplijenjeno 60 kilograma kokaina, a u prvih osam mjeseci ove godine više od 667 kilograma kokaina u 289 pojedinačnih zapljena - napisao je Božinović.

NA VRH

Podijeli članak na