SLUČAJ U HRVATSKOJ

Zaraženi pacijent pobjegao iz bolnice u Zagrebu, pronađen mrtav

Za vrijeme intervencije majka preminulog je uposlenicima hitne pomoći rekla da je bio Covid pozitivan

A. Ka.

Policija pokrenula istragu

Foto: Ilustracija


Covid pozitivan pacijent pobjegao je u ponedjeljak iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, a dan kasnije umro je na području Samobora, pišu hrvatski mediji pozivajući se na izvore iz zagrebačke policije i županijskog zavoda za hitnu medicinu.

Policija je potvrdila je da su reagirali na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju pacijenta koji je ranije bio spojen na kisik, ali je u trenutku pronalaska, unutar 24 sata, osoba umrla “u privatnom prostoru na području Samobora”.

U Zavodu za hitnu medicinu rekli su da im je poziv za intervenciju u Strmcu u naselju Hoto Ville stigao u 15:56 sati, a hitna je na mjesto pronalaska 53-godišnjaka došla u 16:02 sati.

Pacijent nije pokazivao znakove života, ali ekipa ga je reanimirala, a nakon pola sata do 35 minuta mogli su ustanoviti samo smrt, rekli su u Zavodu za hitnu medicinu.

Za vrijeme intervencije majka preminulog je uposlenicima hitne pomoći rekla da je bio Covid pozitivan i da je pobjegao iz bolnice nakon čega ga policija pokrenula potragu.

NA VRH

Podijeli članak na