SLOVENSKI PREMIJER

Janša i Tonin dobili prijetnje smrću, policija istražuje slučaj

Očito je da se radi o posljedici stvaranja psihoze od strane mainstream medija,

TOnin i Janša: Dobili prijetnje smrću. Agencije

E. T.

24.10.2021

Janez Janša, premijer Slovenije,  dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici prijeti smrću, a sličnu prijetnju dobio je i Matej Tonin, ministar odbrane i mlađi koalicijski partner u Janšinoj vladi, objavili su slovenski mediji.

Premijer je dobio prijetnje smrću u pošiljci koja je bila poslana na njegovu privatnu adresu, što je potvrdio i premijerov kabinet. Policija istražuje slučaj, javila je slovenska televziija. 

Ovu vijest su objavili Siol.nez i Nova24.tv, kako kažu, mediji bliski Janšinoj vladi.

Mediji su prenijeli da su Janša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržavala prijetnje smrću i u kojima je bilo “streljivo većeg kalibra”, a prijetilo se i članovima Janšine obitelji.

Nova24.tv, koju je osnovala Janšina Slovenskademokratska stranka (SDS), navodi da to nije prvi put da se na taj način prijeti sadašnjem slovenskom premijeru.

- Očito je da se radi o posljedici stvaranja psihoze od strane mainstream medija. Hoće li to konačno otrijezniti one koji još uvijek vjeruju u dobre namjene potomaka komunističke revolucije - retorički navodi na svom portalu Nova24.tv.

Janša pojedine medije često optužuje da su iz političkih motiva na strani ljevice koja želi srušiti njegovu vladu, te da mediji i lijeva oporba stoje iza prosvjeda kojima se zahtijevaju prijevremeni izbori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.