TRAGEDIJA U CRNOJ GORI

Djevojčici pozlilo na putu ka Kovid centru, gdje je i preminula: Ljekari predložili obdukciju

Dom zdravlja Podgorica je o slučaju odmah informisao Upravu policije

Djevojčica preminula danas. Ilustracija

A. Ka. / Vijesti.me

2.11.2021

Šesnaetogodišnjakinja iz Podgorice preminula je danas u Kovid centru u Tološima, pišu “Vijesti”.

Iz Doma zdravlja Podgorica zvanično je saopćeno da je “maloljetni pacijent kom je pozlilo na putu ka kovid centru za djecu u Tološima naprasno je preminuo u našoj ustanovi uprkos naporima ljekara, medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći koji su zajednički radili reanimaciju”.


Temperatura i opća slabost

Dom zdravlja Podgorica odmah je o slučaju informisao Upravu policije, a Hitna pomoć je predložila obdukciju. Shodno Zakonu o pravima pacijenata i poštujući porodičnu tragediju, Dom zdravlja Podgorica nije u prilici da saopći više detalja u vezi sa ovim slučajem. U toku je procedura utvrđivanja medicinskih činjenica i okolnosti koje su doveli do naprasne smrti djeteta, o čijem ishodu ćemo transparentno obavijestiti javnost - saopćili su iz DZ Podgorica.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, djevojčica se 21. oktobra javila u dežurni dispanzer DZ Nova Varoš, gdje je dežurni pedijatar konstatovao temperaturu i opću slabost.

Nakon detaljnog pregleda, između ostalog pluća i srca, dežurni pedijatar šesnaestogodišnjakinju je uputio da se rano ujutro javi u Kovid centar za djecu, što je i učinila.

Nalazi pluća i srca su, tvrde izvori „Vijesti“, bili uredni.

Započeli reanimaciju

“Vijestima” je nezvanično potvrđeno da je test na koronavirus 22. oktobra bio pozitivan, a djevojčica uz odgovarajuću terapiju poslata na kućno liječenje, uz napomenu da je kontrolni pregled kroz dva dana.

Isti izvor crnogorskog medija navodi da je roditelj zbog povišene temperature i slabosti jutros samoinicijativno doveo dijete u Kovid centar u Tološima.

- Još u putu joj je pozlilo. Medicinska sestra koja je radila trijažu je to odmah primijetila, a dežurna doktorka prekinula pregled, kako bi ukazala djevojčici pomoć. Započeta je reanimacija, a obaviještena je i Hitna pomoć, kao i Institut za bolesti djece. Međutim, i pored napora ljekara, djevojčica je preminula - kažu izvori “Vijesti”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.