OTVORENI BALKAN

Vučić se danas u Beogradu sastaje s predstavnicima Albanije i Sjeverne Makedonije

Samit počinje u 9 sati susretom zvaničnika sa privrednicima, dok je u 10 planiran susret zvaničnika tri države sa predstavnicima Atlantskog vijeća

Edi Rama i Aleksandar Vučić. Arhiv

Fu. M.

4.11.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas u Beogradu, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", sa predstavnicima Albanije i Sjeverne Makedonije.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovat će predsjednik Vlade Albanije Edi Rama i zamjenik premijera Sjeverne Makedonije zadužen za evropska pitanja Nikola Dimitrov, saopćeno je iz press službe predsjednika Srbije.

Sastanku trojice zvaničnika prethodit će susret sa predstavnicima kompanija iz Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije, kao i sa predstavnicima Atlantskog vijeća.

Samit počinje u 9 sati susretom zvaničnika sa privrednicima, dok je u 10 planiran susret zvaničnika tri države sa predstavnicima Atlantskog vijeća.

Za 10.30 predviđen je sastanak Vučića sa Ramom i Dimitrovom, a nakon toga u 11.30 bit će održana zajednička konferencija za novinare trojice zvaničnika.

Zamjenik premijera Sjeverne Makedonije Dimitrov prisustvuje sastanku umjesto Zorana Zaeva, koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije, zbog lošeg izbornog rezultata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.