DEJA-VU ILI FAKAT BUDŽET

Milanović se sastao sa komandom Oružanih snaga, a Plenković sazvao obavještajce, kopnenu komandu, mornaricu i zrakoplovstvo

Državni lideri imaju odvojene sastnake sa komandama svih vidova vojske kojom raspolažu. Za mandata Milanovića ovo je drugi susret ove vrste. Saopštenje Ureda se poziva na budžetske korekcije a u vojinim krugovimna Hravstke „on se nije desio“

Kako zapaža Jutarnji, zanimljivo je da se u vojnim krugovima nije spominjalo da najviša vojna komanda se sastaje sa šefom države. AGENCIJE

E. Š. / Jutanji. hr

5.11.2021

Prema pisanju Jutarnjeg lista u Zagrebu je jučer Zoran Milanović održao sastanak sastanak sa vojnim vrhom Republike Hrvatske.

Sastanak se održao samo nekoliko sati nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković objavio da će se u ponedjeljak sastati s vojnim komadantima i s njima razgovarati o stanju u Oružanim snagama.

Prema saznanjima Jutarnjeg, prethodno je ministar obrane u Glavnu komandu uputio dopis u kojem poziva vojne komadantena sastanak kod premijera. Njihovi sugovornici napominju kako je riječ o izuzeto velikoj slučajnosti da samo nekoliko sati nakon premijerove najave predsjednik države sazove vojni vrh na sastanak.

Takvi sastanci, navodi zagrebački dnevnik, su vrlo rijetki.


Na jučerašnjem sastanku kod hrvatskog predsjenika bili su načelnikom Glavne komande admiral Robertom Hranjo, direktorom Glavne komande Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom Ivica Olujić, komadant Kopnene vojske general Boris Šerić, komadantom Ratne mornarice kontra admiralom Ivom Raffanellijem. JUTARNJI LIST

U mandatu Milanovića dosad samo jedan. Na jučerašnjem sastanku kdo hrvatskog predsjenika bili su načelnikom Glavne komande admiral Robertom Hranjo, direktorom Glavne komande Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom Ivica Olujić, komadant Kopnene vojske general Boris Šerić, komadantom Ratne mornarice kontra admiralom Ivom Raffanellijem, zamjenikom komadanta Ratnog zrakoplovstva brigadirom Marinkom Galovićem i načelnicom Uprave za planiranje brigadnom generalicom Gordanom Garašić.

Sastanak s premijerom održat će se u ponedjeljak pozvani su načelnik Glavne komande, njegov zamjenik, komanda svih triju grana Oružanih snaga, direktor Vojno sigurnosne obavještajne agencije.

Iz Ureda predsjednika novinarima su rekli da se na sastanku razgovaralo o stanju, nedostacima, nužnim budžetskim korekcijama i planovima razvoja Oružanih snaga RH.

Kako navode, zanimljivco je da se u vojnim krugovima nije spominjalo da najviša vojna komanda se sastaje sa šefom države.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.