HRVATSKA

Dritan Abazović se sastao sa hrvatskim ministrom vanjskih i evropskih poslova

Sagovornici su razgovarali i o procesu proširenja Europske unije

Abazović i Radman. ANADOLIJA

E. Ć.

8.11.2021

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravi u Hrvatskoj u radnoj posjeti, a danas se sastao s hrvatskim ministrom vanjskih i evropskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru je obostrano naglašena želja i važnost produbljivanja i jačanja bilateralnih odnosa i rješavanja svih otvorenih pitanja, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP), kao i suglasje da je potrebno nastaviti njegovati kulturu sjećanja kako bi zajednički mogli graditi mirnu i stabilnu budućnost.

Navodi se kako je veliki iskorak već učinjen zajedničkim obilježavanjem trideset godina od uspostave zloglasnog logora Morinj početkom oktobra ove godine.

- Sagovornici su razgovarali i o procesu proširenja Europske unije. Ministar Grlić Radman ponovio je potporu Republike Hrvatske europskoj perspektivi svih država jugoistočne Europe. Naglasio je snažnu i nedvosmislenu potporu pristupnim pregovorima Crne Gore i spremnost Hrvatske da nastavi pružati podršku i pomoć na tom putu - saopćeno je iz MVEP-a.

Današnjem sastanku prisustvovali su predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrian Vuksanović, te se razgovaralo i o potpori nacionalnim manjinama u obje zemlje. 

Ministar Grlić Radman ukazao je na neke od projekata od ključne važnosti za očuvanje identiteta Hrvata Boke Kotorske, osobito istaknuvši potrebu pronalaženja održivog i trajnog rješenja za prostore za rad Hrvatskog nacionalnog vijeća u Donjoj Lastvi, kao i drugih hrvatskih kulturnih institucija u Crnoj Gori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.