MURAL MLADIĆU

Trifunović dobio nove jezive prijetnje, ali poručio: Ne može ubica biti heroj

Sumiram rezultate, ovo je gore od Miloševića, iako smo za njegovo vrijeme imali četiri rat

Trifunović: Kao u vrijeme Miloševića. Arhiv

N. D.

14.11.2021

Sergej Trifunović, glumac i član Predsjedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) rekao je da od predstojeće  predizborne kampanje u Srbiji očekuje sve najgore. U razgovoru za N1 on je naglasio da očekuje ružnu i prljavu kampanju. 

Sumiram rezultate, ovo je gore od Miloševića, iako smo za njegovo vrijeme imali četiri rata. Kad sam predlagao model prošli put, predlagao sam dve kolone – lijevo i desno, ali sad nemamo taj konformitet – zbog velikog broja apstinenata, jer nemamo medije, a druga stvar je što se historija ponavlja. Sve je isto kao sa Slobom, moraće jedna kolona. Ljudi će morati kao i na svakim izborima da biraju manje zlo, rekao je Trifunović.

On je naglsio da se nije pokajao što je ušao u politiku. 

Ja nisam izašao iz PGS-a, ja sam u Predsjedništvu. Nisam predsjednik, to je bila procjena, Pavle Grbović je politički potkovaniji, ima mnogo više živaca. Jedna od najvećih grešaka je što sam potpisao Sporazum sa narodom, govorio sam da moramo imati jedinstvo opozicije, naglasio je.


Mural u Beogradu. Arhiv

Govoreći o muralu Ratku Mladiću u Beogradu, kaže da branioci tog murala imaju dozvolu okupljanja, nazvavši ih „poslušnicima“.

- Imam prijatelja za koje je Mladić heroj. Znam mnoge kojima je Mladić spasio glavu i ja to poštujem. Koliko god glava spasio, ako pobiješ nekoliko hiljada ljudi, to te abolira od situacije da možeš da budeš heroj, neka heroji budu neki drugi ljudi“.

Kako je naglasio, poslije situacije s muralom dobio 28 prijetnji smrću, koje će sa svojim advokatom prijaviti. To je samo kontinuitet prijetnji koje je i ranije dobijao. Bilo je ranije oko 30 prijetnji, koje su prijavljene uglavnom u službi za Visoko-tehnološki kriminal.

- Oni su prve tri-četiri vrlo brzo rješavali i privodili te ljude, međutim u jednom trenutku su utajili i nestali, kad se meni prijeti onda to odlazi putem Zagorke Dolovac. Prijete mi poslušnici službe, rekao je glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.