CRNA GORA

Abazović: Nisam razgovarao sa Đukanovićem, opcija manjinske vlade postojala i ranije, postojeća funkcioniše

Dva mjeseca smo izgubili oko priče o rekonstrukciji od koje su na kraju odustale kolege, kazao je Dritan Abazović

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore. Agencije

A. Ka. / Vijesti.me

18.11.2021

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da nije razgovarao sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, ali da je opcija manjinske vlade postojala i ranije, samo što ne zna kako se do toga može doći, jer postojeća Vlada funkcioniše.

- Čulo se mnogo toga, da li može da se napravi tehnička Vlada, manjinska, politička, rekonstrukcija... U ovom trenutku ne vidim da je nešto izvjesno. Rekao sam i ranije, bez obzira na neke medijske interpretarcije, GP URA ne izbjegava dijalog. Dva mjeseca smo izgubili oko priče o rekonstrukciji od koje su na kraju odustale kolege - kazao je on.

Rekao je i da su novi izbori čista opcija, da nijednu ne treba unaprijed odbaciti kao nemoguću. Poručio je da se treba naći način da se izabere sudska i tužilačka vlast.

- A ako neko može mimo nas da se dogovara, što ne isključujem kao mogućnost. Pozivam ih da to urade - kazao je on.

Abazović je rekao da sektor bezbjednosti daje rezultate više nego bilo koji drugi.

- Sektor za borbu protiv kriminala koji vodi Dejan Knežević ima izvanredne rezultate, prevazilaze granice Crne Gore - kazao je Abazović.

Naglasio je da su u narednih par dana sprovedene tri značajne akcije - rasvijetljena ubistva i podnijeta krivična prijava zbog kupovine ličnih karata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.