PREDSJEDNIK VLADE RH

Plenković o protestu u Zagrebu: To nisu junaci, to su slabići i paraziti

ilanović im daje podršku. To je jedini predsjednik neke članice EU koji otvoreno ide protiv Covid-potvrda i mjera koje vlada donosi

Plenković: Oni se boje male bijele vatice. AVAZ

e. ć.

22.11.2021

Predsjednik vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je sudjelovao na svečanosti otkrivanja spomen-ploče u Otočcu na Krki. Zajedno sa njim, svečanosti je prisustvovao Janez Janša.



Živimo u demokratiji

Plenković je prokomentarisao odnose Hrvatske i Slovenije, a potom se dotakao i velikih protesta protiv Covid-mjera u Zagrebu. Predsjednik vlade RH je protestante nazvao slabićima, parazitima i političkim profiterima.

- Evocirali smo ključne trenutke kada su Slovenija i Hrvatska bile žrtve Miloševićevog režima - rekao je Plenković, a potom se osvrnuo na proteste u hrvatskoj prijestonici:

- Živimo u demokratiji, nije problem protestvovati, iskazati stav, ne slagati se s mjerama koje vlada poduzima. Ovaj protest je ipak na kraju dominantno političkog karaktera, u njega su se ukrcali gospoda iz Mosta, DP-a, relikivijarum Živog zida, ekshibicionist iz EP-a koga tamo niko ne zna, Kolakušić. 

Protest politička manifestacija

Milanović im daje podršku. To je jedini predsjednik neke članice EU koji otvoreno ide protiv Covid-potvrda i mjera koje vlada donosi. Protest ne doživljavam kao iskonsku reakciju dijela građana do kojih nam je stalo, nego kao političku manifestaciju - rekao je Plenković te dodao:

- Mogu to gledati tako da je to bio jedan signal zahvalnosti prema vladi i Štabu koji su imali jedne od najfleksibilnijih mjera u EU skoro dvije godine. To je bio signal zahvalnosti što u Hrvatskoj rade prodavnice, trgovački centri, kafići, restorani, frizeri, muzeji, kina. Svi ti junaci se boje male bijele vatice. Test je vatica koja traje pola sekunde. Ako im je vatica problem, nisu junaci, nego slabići, paraziti i profiteri politički, od krajnje desnice do ljevice. On se zaštitio kao lički medvjed s tri doze i onda poziva te ljude na protest. Profiteri na strahoti preminulih i onih koji se bore za svaki dah, mislim da je to sramotno - poručio je Plenković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.