TRAGEDIJA

Ambasador Srbije u Sofiji: Nema potvrde da među stradalima u autobusu ima državljana Srbije

Jović je kazao da je bugarski ministar policije sa lica mjesta izjavio da je slika "katastrofalna" i da su stradali izgorjeli do neprepoznatljivosti

Sa mjesta nesreće. Dimitar Kyosemarliev / AFP / Profimedia

N. Aj.

23.11.2021

Ambasador Srbije u Sofiji, Željko Jović, izjavio je danas da još nema nijedne zvanične potvrde da među stradalima u nesreći sjevernomakedonskogautobusa u Bugarskoj ima državljana Srbije.

Jović je za Tanjug rekao da je ambasada u kontaktu s nadležnim bugarskim institucijama, uključujući Ministarstvo vanjskih poslova i saobraćajnu policiju, ali da niko do sada nije dao nijednu zvaničnu potvrdu da među stradalima ima srbijanskih državljana.

- Sve spekulacije iz medija se, prema mojoj pretpostavci, baziraju na spiskovima putnika koji je imala turistička agencija. Veliko je pitanje ko je zaista bio u autobusu, u medijima se špekulira da su se "prepakivali" iz autobusa u autobus, jer su četiri autobusa krenula iz Turske - rekao je Jović.

Prema informacijama, posljednja stanica autobusa prije nego se zapalio je bila na jednoj benzinskoj pumpi blizu Sofije, pa se pretpostavlja da je tu moglo doći do prelaženja putnika iz jednog autobusa u drugi.

Jović je kazao da je bugarski ministar policije sa lica mjesta izjavio da je slika "katastrofalna" i da su stradali izgorjeli do neprepoznatljivosti, a da je jedina moguća identifikacija putem DNK analize.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.