MINISTAR MALENICA IZJAVIO

U Hrvatskoj kazne za nepoštivanje odluke o Covid potvrdama od 30.000 do 50.000 kuna

Ministar Beroš je rekao kako situacija nije dobra

Ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica. Luka Stanzl/PIXSELL

N. Aj.

23.11.2021

Ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš i ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica obratili su se medijima prije užeg kabineta Vlade.

Ministar Beroš rekao je na početku kako situacija nije dobra, prenosi 24sata.hr.

Poručio je kako je s današnjim brojkama ukupan broj preminulih u Hrvatskoj narastao na 10.438. Kreveti su popunjeni sa nešto manje od 80 posto kapaciteta. 

Vakcinacija u Hrvatskoj

- Nabavili smo velike količine novih respiratora, ali je i dalje broj necijepljenih na respiratorima iznimno visok - rekao je. 

U Hrvatskoj je u potpunosti vakcinisano 56 posto stanovništva. 

Ministar Malenica rekao je kako su proteklih nekoliko dana intenzivno radili na izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva o zaraznih bolesti.

Predviđene sankcije

- Definirali smo obvezu predočenja covid-potvrda u javnopravnim tijelima. Kroz pojam javnopravna tijela smo obuhvatili zakonodavno, izvršno i sudbeno tijelo, tijelo državne uprave, drugo državno tijelo, tijelo jedinice lokalne, pravne osobe koje imaju javne ovlasti i pravne osobe koje obavljaju javnu službu. Definirali smo i odgovorne osobe u tim tijelima - rekao je.

Dodao je da su predvidjeli sankcije za odgovorne osobe koje ne budu poštovale odredbe ovog zakona.

- Dakle, novčane kazne u iznosu od 30.000 (oko 7.800 KM) do 50.000 kuna (oko 13.000 KM) i vjerujem da ćemo nakon ovog istupa ministra Beroša potaknuti čelnike tijela i sve odgovorne osobe u tim tijelima državne uprave da poštuju odluke stožera i poštuju odredbe zakona. Zapravo smo svi zajedno u ovoj borbi da ova pandemija što prije prođe i da bude što manje zaraženih i što manje umrlih - zaključio je.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.