ZAGREB

Makron stigao u Hrvatsku: Na večeri ga dočekao Plenković, a Milanović nije dobio pozivnicu

Francuskog predsjednika dočekao premijer Hrvatske

Plenković i Makron. Vlada RH

E. Ć.

24.11.2021

Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) stigao je u Zagreb u službenu dvodnevnu posjetu Hrvatskoj prilikom koje će se susresti s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem

Većina njegovih aktivnosti odvijat će se sutra. Danas Makron odlazi samo na večeru na kojoj će biti francuska i hrvatska delegacija koju će predvoditi premijer Andrej Plenković. Makron će sutra ići i na Pantovčak u jutarnjim satima gdje ga čeka protokol s predsjednikom Milanovićem.

Zanimljivo, večeras Milanović nije dobio pozivnicu. Uredu predsjednika je bilo ponuđeno da organizira ručak, ali su oni to odbili, poslije čega je domaćinstvo preuzeo premijer Plenković.

Milanović će Makronu upriličiti svečani doček sutra na Pantovčaku sprema u 9.10 sati. Predviđena je ceremonija tipična za doček stranih državnika. 

Nakon ceremonije svečanog dočeka u Uredu Predsjednika, predsjednici Milanović i Makron zajednički će se fotografirati te susresti s pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, budući da Makron dolazi uoči potpisivanja ugovora u kupnji 12 vojnih zrakoplova Rafale. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.