SASTANAK U ČETIRI OKA

Vučić: Putin se saglasio o cijeni gasa, sljedeće godine će posjetiti Srbiju

On je rekao da je sa predsjednikom Rusije razgovarao i o dugoročnom ugovoru o nabavci gasa, ali da nema prava da govori o elementima dok taj dokument ne bude potpisan

H. J. I.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Foto: Sputnik


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se predsjednik Rusije Vladimir Putin saglasio da se cijena gasa za Srbiju u narednih šest mjeseci ne mijenja i da ostane 270 dolara za 1.000 kubnih metara.

Nakon sastanka u četiri oka i ručka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, Vučić je televiziji Pink kazao da je riječ o "nevjerovatnoj cijeni" i dodao da je Srbija dobila i povećanje količine gasa u tih šest mjeseci.

Vučić je naveo da je sa Putinom razgovarao i o dugoročnom ugovoru o nabavci gasa, ali da nema prava da govori o elementima dok taj dokument ne bude potpisan.

- Mogu samo dvije stvari da kažem, predsjednik Putin je rekao da ćemo biti zadovoljni. I drugo, elementi o kojima smo razgovarali govore nam da ćemo imati izuzetnu cijenu i nakon tih šest mjeseci. I cijenu i povećanje obima - dodao je Vučić.

Vučić je najavio i da će Putin sljedeće godine posjetiti Beograd i Srbiju.

- Poslije tri sata produktivnih i dobrih razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, zahvalio sam se na gostoprimstvu i dobio potvrdu da će sljedeće godine posjetiti Beograd i Srbiju - napisao je Vučić na Twitteru.

Predsjednik Rusije poželio je Vučiću uspjeh na narednim izborima u aprilu.

Više o temi Aleksandar Vučić

SASTANAK S VUČIĆEM
Putin za Srbiju obećao prihvatljivu cijenu gasa
RUSIJA
Vučić se sastao sa Putinom
NA VRH

Podijeli članak na