PRENOSIMO

Tereza Kesovija: Hoću li otići na Makronov poziv? Ništa nije nemoguće

Pretpostavljam da će Andrej, a tako zovem premijera jer se znamo iz vremena kada smo skupa radili na kampanji Mate Granića, ići u Pariz u uzvratni posjet, pa će me možda pozvati da idem s našom delegacijom - kaže Tereza

Tereza je bila među zvanicima što ih je na svečanom ručku povodom posjete francuskog predsjednika Emmanuela Macrona okupio hrvatski premijer Andrej Plenković. AGENCIJE

E. Š. / Jutarnji

26.11.2021


- Bio je to krasan dan za pamćenje - kaže Tereza Kesovija koja je bila među zvanicima što ih je na svečanom ručku povodom posjete francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, u zagrebačkom hotelu Esplanade okupio hrvatski premijer Andrej Plenković.

Jedinstvena Tereza, koja je značajni dio svoje blistave karijere ostvarila upravo u Francuskoj, zbog čega je i odlikovana, nakon ručka je i zapjevala. Naravno, odabrala je „Larinu pjesmu“, koju je izvela bez mikrofona, piše Jutarnji.



Treba li mikrofon

- Desilo se to već pri samom kraju ručka, kada me šefica protokola, jedna vrlo simpatična dama, zamolila da pođem za njom. Odvela me do mjesta gdje su sjedili Andrej Plenković i Emmanuel Macron, kojem sam prvo na francuskoj jeziku poželjela dobrodošlicu u Hrvatsku, a onda sam mu kazala kako ću mu otpjevati pjesmu koju je napisao Francuz i koju sam otpjevala prva na svijetu.

Plenković me pitao: „Tereza, hoće li ti trebati mikrofon?“, ali ja sam kazala da mi ne treba i počela pjevati gledajući Macrona kojeg su preplavile emocije oduševljenja dok me slušao.


"Morate doći u Pariz"

Kada sam završila pjesmu Macron se zahvalio, stisnuo mi ruku i rekao: „Merci“. Potom je dodao: „Vi morate doći u Pariz! Pozivam vas, kad dođete, budite moja počasna gošća na večeri - otkriva nam Tereza, koju pitamo hoće li prihvatiti poziv predsjednika Francuske.

- To je prekrasan poziv kojeg sam radosno primila. Hoću li otići? Ništa nije nemoguće. Sve je u Božjim rukama. Pretpostavljam da će Andrej, a tako zovem našeg premijera jer se znamo iz vremena kada smo skupa radili na kampanji Mate Granića, ići u Pariz u uzvratni posjet, pa će me možda pozvati da idem s našom delegacijom - kaže Tereza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.