PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Nisam odbio ugostiti Makrona, smetao sam Plenkoviću

Strateški ugovor s Francuskom, pisan u tami sobe kabineta Plenkovićeva ministra, nedostupan je meni i savjetnicima, izjavio je

Zoran Milanović. Arhiva

H. J. I.

26.11.2021

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je danas dolazak predsjednika Francuske Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) u Zagreb te potpisivanje ugovora za nabavku francuskih borbenih aviona "Rafal". 


Niko nije vidio ugovore

Kako Milanović navodi, ugovore niko nije vidio.

- Razlika u cijeni, tu će se još napraviti razlika s kojom smo mogli kompletno opremiti kopnenu vojsku. Ispada da idemo prema 1,2 milijardi, što je za mene skandal. 

Strateški ugovor s Francuskom, pisan u tami sobe kabineta Plenkovićeva ministra, nedostupan je meni i savjetnicima. Ja sam jučer rekao sve najbolje, ali ja imam obaveze iz toga, zašto nismo uključeni u to? Jel' se očekuje da Hrvatska vojska ide bilo kuda? Ili ćemo se ponašati kao da se radi o bezveznom papiru? - izjavio je Milanović.  

Plenkovićeve "uličarske fore"

Između ostalog, Milanović je komentirao i zašto nije prisustvovao ručku sa Makronom. 

- Dali su neinteligentne izjave da sam odbio ugostiti Makrona. Pitajte Makrona jel' došao s termosicom i kavom kod mene - kazao je Milanović i kritizirao ručak na koji je odveden Makron.

- Ja sam smetao Plenkoviću, to uopće ne uzimam za ozbiljno, nego mi je zabavno. Nije me zvao jer imam pretamno odijelo. Ali ne zamjeram mu to. Nisam odbio ugostiti Makrona, nego je to prepušteno jer sam vidio koliko to znači Plenkoviću. Predsjednika neke države voditi na ručak u neki hotel meni je neugodno - istakao je Milanović. 

Dodao je i da se takvi ručkovi održavaju u restoranima. 

- Ide se u restorane. Vidim ja, čovjek me nije pozvao, a zvao je moju šeficu protokola. To su te uličarske fore, valjda nas je htio posvaditi. Meni je neugodno što ga je ugostio u hotelu. Jesu bile animir dame možda dolje u hotelu? Za predsjednika Francuske ili Malte, svejedno - zaključio je Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.